FAQ Ontwerp

Waar moet ik op letten bij het maken van een design voor mijn beurswand?

Vraag u in eerste instantie af wat het doel is van uw presentatie of beursdeelname. Wilt u bijvoorbeeld nieuwe leads, het contact met uw bestaande klanten verstevigen of staat u er voor uw naamsbekendheid? Wat uw doelstellingen ook zijn, belangrijk is in ieder geval het volgende;

  • Zorg ervoor dat uw stand de aandacht trekt/opvalt :stopping power heeft
  • Zorg ervoor dat een bezoeker meteen (binnen 5 seconden) begrijpt wie u bent en wat u doet.

Het is van groot belang dat de bezoeker in één oogopslag ziet of de stand voor hem/haar van belang is. Uw doelgroep moet blijven, de rest moet doorlopen.

De doelstelling van uw presentatie of beursdeelname laat zich vertalen naar de lay-out van de stand. Misschien kiest u voor herkenbaarheid, wilt u de (potentiële) klant aanzetten tot actie of wilt heel duidelijk uw USP's kenbaar maken om u te onderscheiden van uw concurrentie. Onze accountmanagers en onze designers bespreken graag met u de mogelijkheden en doen u op uw verzoek een voorstel. Maar natuurlijk kunt u ook uw eigen vormgever of reclamebureau opdracht geven tot het maken van een voorstel. Is dat laatste het geval, let u er dan op dat er niet teveel informatie en niet teveel foto's in het ontwerp worden gebruikt.

Minder is meer, is wat dat betreft een goed uitgangspunt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een brochure leent een presentatiesysteem of stand zich niet voor een overvloed aan informatie (beelden, tekst etc.) Want een stand of presentatiewand wordt gemiddeld maar zo'n 5-10 seconden bekeken en in die tijd moet uw boodschap dus duidelijk zijn. Beperk daarom de hoeveelheid tekst en foto's.

Vermijd een woud aan banners , foto's en teksten. Een stijlvolle achterwand van ExpoScreen biedt volop mogelijkheden een sfeer neer te zetten die in een oogopslag verklaart waar uw bedrijf voor staat.

 

Hoe moet ik de digitale files aanleveren die nodig zijn voor het produceren van screens?

Klik hiet voor instructies voor de aanlevering van digitale files.

 

In welke resolutie moet ik de foto's aanleveren?

In welke resolutie u de (digitale) foto's moet aanleveren hangt af van hoe groot de foto uiteindelijk afgedrukt/geprint gaat worden. Hoe groter deze foto uiteindelijk wordt, hoe hoger de resolutie waarin deze moet worden aangeleverd, moet zijn.

De basisregel daarbij is dat een foto op het uiteindelijke formaat waarin deze wordt afgedrukt/geprint (dus na het vergroten) nog een resolutie van ca. 75DPI (Dots Per Inch - oftewel het aantal punten per inch) moet hebben.

Dus; als een foto op de display of stand wordt afgedrukt/geprint op een hoogte van bijvoorbeeld 160cm en uw digitale fotobestand heeft op 100% een formaat van bijvoorbeeld 40x60cm (hxb) dan uw digitale fotobestand op dat formaat (40x60cm) een resolutie hebben van (160/40)*75=300 DPI. Na het (4x) vergroten van deze 300 DPI foto blijft er dan nog 75 DPI over.

 

 

Verzorgt ExpoScreen ook de opmaak of het ontwerp van mijn wand en zo ja wat kost dat?

Ja, ExpoScreen werkt nauw samen met geselecteerde free Lance ontwerpers die het ontwerp en de opmaak voor u kunnen verzorgen. De kosten hiervan bedragen 70 euro per uur en als u ons vooraf een briefing geeft kunnen we u hiervan vooraf een kostenopgave doen.

 

Kan ExpoScreen ook een 3D ontwerp maken van mijn toekomstige beurswand of modulaire stand en zo ja wat kost dit?

Ja, ExpoScreen kan met behulp van moderne software een realistische 3D presentatie van uw toekomstige presentatiewand of mobiele stand maken. Deze service is gratis. Neem contact op met onze accountmanager als u van deze service gebruik wilt maken.

 

Kan ik naderhand banen/panelen bijbestellen die aansluiten op mijn bestaande banen of panelen?

Dit is mogelijk. Het gebruikte frame is altijd opnieuw te bespannen. Bij gedeeltelijke bijbestelling moet rekening worden gehouden met kleurafwijking. Het is namelijk niet mogelijk om exact dezelfde kleur te maken als de schermen waar deze op moet(en) aansluiten. De reden hiervan zijn de volgende:

  1. De inktdoseringen van de printmachines zijn nooit 100% hetzelfde. Kleine verschillen zijn altijd mogelijk.
  2. Bestaande banen/panelen veranderen heel licht van kleur onder invloed van UV licht minimaal. Dus zelfs als zou de nieuwe baan/paneel die wordt bijbesteld exact dezelfde kleur hebben als de oude had op het moment dat deze werd geprint, dan nog zullen kleine verschillen zichtbaar zijn.
  3. De materialen waar we op printen kunnen uit verschillende toeleveringen komen en daardoor een ander (kleur)resultaat opleveren.
  4. We printen op verschillende machines die bovendien regelmatig worden ge-update met nieuwe software of worden vervangen door nieuwere typen. Ook daardoor ontstaat er een klein kleurverschil.

Wilt u dus naderhand een of meerdere banen kunnen verwisselen of vervangen, dan is het verstandig daar in de ontwerpfase al rekening mee te houden waardoor u de flexibiliteit m.b.t. het wisselen van panelen of banen behoud. Onze designers of accountmanagers kunnen u daarbij adviseren.

 

Van welke technieken maakt ExpoScreen gebruik bij het produceren van panelen voor mijn beurswand, presentatiewand of portable stand?

ExpoScreen hanteert voor het maken van schermen de directe sublimatietechniek.

Sublimatieprint techniek. Hierbij wordt vanuit een digitaal bestand direct geprint op textiel. Op een speciale stof bij een temperatuur van 200º Celsius in een machine "gesublimeerd". Onder hoge temperatuur dringt de kleurstof in de openstaande vezel van de stof. Na het afkoelen ervan sluiten de vezels zich en ontstaat er een duurzaam en wasbaar eindresultaat

Geprint wordt op 100% wit mat ECO-Display z10 FR, kreukvrij Brandweringsclassificatie tot M1